Poznati su rezultati prvog kruga izbora u svim gradovima i općinama Zadarske županije. U ponoć su bili obrađeni glasovi s 244 od ukupno 250 biračkih mjesta, a posljednja nedoumica bila je vezana uz novog načelnika Posedarja - Ivica Klanac vodio je za osam glasova, a to je potvrdio na posljednjem obrađenom mjestu i postao novi načelnik.

Većina načelnika zadržala je svoje mjesto, ili su u nekim sredinama (Bibinje, Tkon...) načelnici postali odabranici stranke ili prethodnika.

Do promjene vlasti došlo je u Jasenicama (novi načelnik je Stipe Vulić), Kolanu (Šime Gligora), Lišanima Ostrovičkim (Zvonimir Mijić), Povljani (Predrag Rukavina), Ražancu (Damir Jordan) i Škabrnji (Ivan Škara).

Drugi krug održat će se u osam gradova i općina, u kojima je na izborima bilo više od dvoje kandidata za načelnika/gradonačelnika, a da niti jedan nije dobio preko 50 posto glasova, kao i izbor zadarskog župana.

Evo i popisa rezultata po svim gradovima i općinama.

Bibinje: Šime Sekula osvoji je mandat načelnika, dobio je 1.240 glasova, a Marin Sikirić 621 glas.

Benkovac: Tomislav Bulić (HDZ) morat će u drugi krug s Franom Tokićem (DP, MOST), iako se dugo činilo da će pobijediti u prvom krugu. Na kraju osvojio je 2.045 glasova, ili 45,26 posto, a Tokić oko 25 posto glasova. Svi ostali imali su ispod 10 posto.

Biograd na Moru: Ivan Knez (HDZ) pobijedio je u prvom krugu s 51,30 posto glasova, dok ih je Ante Fuzul osvojio 27 posto. HDZ će imati i natpolovičnu većinu u Gradskom vijeću.

Galovac: Marin Gulan (HDZ) osvojio je 497 glasova i ostaje načelnik, Slavko Šare dobacio se do 255.

Gračac: U drugi krug idu Robert Juko (HDZ) i Rajko Obradović (SDSS, DSS).

Jasenice: Stipe Vulić je novi načelnik, Martina Baričevića pobijedio je 536:460.

Kali: U drugi krug će nezavisni Bruno Mišlov (43,4%) i HDZ-ov Marko Kolega (32,5 posto).

Kolan: Šime Gligora (HSP, MOST, SU) preuzeo je vlast u ovoj Općini s 52 posto glasova; Marin Pernjak imao ih je manje od 40 posto.

Kukljica: Dosadašnjem načelniku Marinu Bošku nedostajala su dva glasa za pobjedu u prvom krugu. U drugom će se boriti s Rajnom Grzunov, koja je dobila 26 posto glasova.

Lišane Ostrovičke: Dosadašnji načelnik Ivica Musić (HDZ) za 13 je glasova izgubio od novog načelnika Zvonimira Mijića.

Nin: Emil Ćurko je kao jedini kandidat dobio 821 glas.

Novigrad: Joso Klapan (HDZ) ostaje načelnik; dobio je 651 glas a Stojan Viduka 200 glasova.

Obrovac: Do ponoći nije bilo obrađeno jedno izborno mjesto, no na preostalih sedam veliku većinu ima Ante Župan, koji tako ostaje gradonačelnik.

Pag: Načelnik Ante Fabijanić ostaje na vlasti s pobjedom u prvom krugu (63 posto glasova).

Pakoštane: Milivoju Kurtovu ide novi mandat, osvojio je 63 posto glasova, a Antonio Lokin 19 posto.

Pašman: Krešimir Ćosić ostaje načelnik - dobio je 813 glasova, Andrea Tudorović 385.

Polača: Nezavisni Tomislav Prtenjača dobio je još jedan mandat, ovog puta uvjerljivo je slavio protiv HDZ-ovog veterana Viktora Prtenjače (626:285).

Poličnik: Davor Lončar uvjerljivo je pobijedio Ivicu Ukalovića, s preko 80 posto glasova.

Posedarje: Nezavisni Ivica Klanac nakon prebrojanih 7 od 8 izbornih mjesta imao je tijesno vodstvo pred Šimom Bolićem (HDZ) od osam glasova. Nakon obrade posljednjeg mogao je odahnuti - pobijedio je s 300 glasova prednosti.

Povljana: Nezavisni kandidat Predrag Rukavina pobijedio je HDZ-ovog Šimu Jurišića za 35 glasova. Od kandidature je odustao dosadašnji HDZ-ov načelnik Ivica Pogorilić.

Preko: Jure Brižić (HDZ) ostaje načelnik, pobijedio je Mihovila Valčića (SDP) za skoro dvostruki broj glasova.

Privlaka: Sve je čisto - Gašpar Begonja (HDZ) 833 glasa, Ive Begonja (MOST) 199 glasova.

Ražanac: Novi načelnik je Damir Jordan (HDZ), koji je osvojio skoro dvostruko više glasova od dosadašnjeg načelnika Nikice Miletića. 

Sali: Zoran Morović (HSS, SDP, HNS) ostaje načelnik, Paško Bonja nije bio uspješan izazivač.

Stankovci: Zbog listića viška izbori će se ponoviti na jednom izbornom mjestu; u drugi krug svejedno ulaze Matija Čačić i Željko Perica.

Starigrad: Krste Ramić (HDZ) osvojio je 68 posto glasova i ostaje načelnik.

Sukošan: Uvjerljiva pobjeda Ante Martinca (HDZ) u prvom krugu - 52,43 posto glasova, najbliži pratitelj Ante Martinović osvojio ih je tek 17,4 posto.

Sv. Filip i Jakov: Jedini kandidat bio je dosadašnji načelnik Zoran Pelicarić. Izborno povjerenstvo zabilježilo je pobjedu - 1.573:0.

Škabrnja: Nezavisni Ivica Škara uspio je na ovim izborima pobijediti Nediljka Bubnjara, kompromitiranog USKOK-ovom istragom.

Tkon: Anđelo Palaškov nastavlja put bivšeg načelnika Gorana Mušćeta; i on je pobijedio Borisa Katičina (314:204).

Vir: Dugo su se čekali rezultati s posljednjeg biračkog mjesta, nakon čega je postalo vidljivo kako će Marino Radović, kandidat dosadašnjeg načelnika Kristijana Kapovića, ipak morati u drugi krug s Franom Vučetićem - osvojio je 49,84 posto glasova, a za pobjedu u prvom krugu su mu nedostajala samo 4 glasa.

Vrsi: Načelnik Luka Perinić potukao je nekadašnju načelnicu Sandru Vukić (HDZ). Rezultat je bio 956:261.

Zadar: Sve je rečeno, drugi krug, Branko Dukić i Marko Vučetić.

Zemunik Donji: Jedan kandidat, jedan pobjednik - Ivica Šarić (HDZ).