U Pakoštanima je danas otvorena poslovna zona! Riječ je o projektu završnog infrastrukturnog uređenja poslovne zone Servisna zona Pakoštane koji je sufinancirala Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. iznosom od oko 3 milijuna kuna. Ukupna vrijednost završnog projekta je oko 4.5 milijuna kuna.

- Poslovna zona prostire se na 12 i pol hektara, ukupno ulaganje u zonu procjenjujemo na oko 15 milijuna kuna od čega je 9,5 milijuna kuna financirano od strane EU fondova ili putem nacionalnih natječaja, Hrvatskih voda i ministarstava, dok je 6 milijuna kuna izravno u razvoj infrastukture u zoni uložila Općina Pakoštane. U zoni trenutno imamo 25 poduzetnika, još su 2 parcele slobodne, a ukupno je 300 zaposlenih u tim tvrtkama. U zoni od djelatnosti imamo od prerade ribe, uljare, pekarstva i slastičarstva do praonica, suhih vezova, gradnje stambenih i nestambenih zgrada, veleprodaju građevinskih materijala i slično, istaknuo je na otvaranju načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov.

Župan Božidar Longin istaknuo je kako se u Općini Pakoštane ozbiljno i sustavno promišlja.

- Ono što je najvažnije je da su ovo nova radna mjesta. Moram naglasiti da mi u protekloj godini nismo izgubili niti jedno radno mjesto, u odnosu na isti dan prošle godine imamo danas imamo 1730 više zaposlenih u našoj županiji. To je sve plod sustavnog promišljanja i ozbiljnog rada, ali i mjera Vlade RH i mjera lokalne i regionalne samouprave. Mi smo 7 mjera u godinu dana donijeli kako bi olakšali našim poduzetnicima i kako bi sačuvali tvrtke da nakon krize mogu ponovno raditi, rekao je župan Božidar Longin.