Državno izborno povjerenstvo objavilo je financijske izvještaje o financiranju izborne promidžbe na lokalnim izborima za razdoblje do 7. svibnja ove godine, među kojima su i pokazatelji za Zadarsku županiju.

Aktualni gradonačelnik Branko Dukić u ovom je razdoblju prikupio najviše donacija za svoju kampanju - 252.500 kuna. Najveći pojedinačni donator je tvrtka Radion iz Benkovačkog sela u vlasništvu poduzetnika Hrvoje Petričića, vlasnika restorana Kornat. Po 20 tisuća kuna donirali su Boris Longin, vlasnik Auto kuće Longin, Roland Dukić, Katarina Vidov, 15 tisuća kuna Dukićev savjetnik za branitelje Tihomir Bakarić, itd. Među donatorima su gradski pročelnici - Tomislav Korona, Ante Ćurković, Joso Nekić i Robertino Dujela.

Petričićeva tvrtka bila je najizdašnija u kampanji kandidata HDZ-a za župana Božidara Longina, kojemu je donirala 20.000 kuna.

Druge liste i kandidati nisu imali sličnu sreću s donatorima - kampanju kandidata SDP-ove koalicije Srcem za Zadar, Marka Vučetića i Zlatka Marasovića, s po 1.500 kuna podupro je u ovom razdoblju tek kandidat s liste Erol Gaši. Nakladnik portala i radija Antena Zadar, Antena d.o.o., donirala je po 8.000 kuna za kampanju Ivici Žuveli i Eniju Meštroviću, ali su oni vratili jednak iznos za oglašavanje u ovoj medijskoj kući.

Kompletni popisi donacija dostupni su na stranici DIP-a.