Nakon dva mjeseca istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je podiglo optužnicu protiv 20-godišnjeg zadarskog razbojnika zbog počinjenja pet kaznenih djela protiv imovine.

Okrivljenika se tereti da je od 13. siječnja do 4. ožujka 2021. u Zadru; u namjeri da se domogne novca, a u jednom slučaju i odjevnih predmeta; u dva navrata ušao u trgovine i u jednoj djelatnici zaprijetio nožem, a u drugoj skalpelom te od djelatnica otuđio novčane iznose od oko 4.200,00 kuna u prvom slučaju, i 3.100,00 kuna u drugom slučaju.

Također ga se tereti da je iz obiteljske kuće svog stanodavca uzeo četiri novčanika u kojima je ukupno bilo 1.700,00 kuna, kao i da je na drzak način ušao u jednu od trgovina u kojoj je prethodno počinio razbojništvo, te pred dvije djelatnice otvorio kasu blagajne i otuđio novčani iznos od 4.000,00 kuna.

Okrivljenika se tereti da je razbojničku krađu počinio u prodavaonici u Zadru u kojoj je uzeo određene odjevne predmete koje nije želio platiti, a kada ga je u tome pokušala spriječiti djelatnica, okrivljenik je uporabio silu i srušio ju na pod te pobjegao s otuđenim artiklima, priopćili su iz DORH-a.

Kako doznajemo, nakon istrage 20-godišnjak je pušten iz istražnog zatvora uz mjere opreza.