U okviru svog boravka u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala je radni sastanak s gradonačelnikom, Brankom Dukićem. Na sastanku su bili predstavnici grada, turistički djelatnici, ali i dvojica menadžera Dogus grupe - generalni direktor Burak Baykan i izvršni direktor Cem Ecevit. Oni su predstavljeni kao jedni od značajnih investitora koje je Grad privukao, a i na prošlim lokalnim izborima u vrijeme kampanje prezentirali su svoje zadarske projekte. Najvažniji - hotel Maraska - čeka ovu jesen za početak realizacije.

- Održali smo sastanak s predstavnicima Dogus Grupe koja je spremna za skori početak gradnje hotela najviše kategorije na prostoru bivše tvornice Maraska. Poznato je da želimo više hotela visoke kategorije u Zadru, a ovo je vjerujem prvi među njima i veselimo se radovima, rekao je gradonačelnik Dukić te predstavio projekte i programe Grada Zadra koji su usmjereni na podizanje razine turističke ponude s ciljem osiguranja cjelogodišnjeg turizma u našem gradu.


Ministrici je predstavljena ideja o gradnji novog hotela na Višnjiku za koji postoji više zainteresiranih investitora čime Zadar osim kulturnog, razvija i sportski turizam.

Ministrica Brnjac podržala je napore Grada Zadra na privlačenju novih investicija u turizam. Također je naglasila da nam je jedan od uvjeta da bi ovu turističku sezonu dočekala spremni i taj da treba što prije procijepiti turističke djelatnike, osigurati zdravstvenu zaštitu svih dionika u turizmu, a time turistima osigurati siguran boravak u Hrvatskoj.

Na satanku je bio i posebni savjetnik ministrice, Josip Pavić, bivši reprezentativac i jedan od najboljih vaterpolista okićen nizom medalja i titula.