Na dvogodišnju uvjetnu kaznu Općinski sud u Zadru osudio je 42-godišnjeg građevinskog tehničara koji je prevario vlasnika kuće na Pagu.

Tijekom lipnja 2017. godine neistinito mu je predočio da će na njegovoj kući na Pagu izvesti građevinske radove, ukupne vrijednosti 44.000 kuna, za što je dobio predujam u gotovini, u iznosu do 20.000 kuna. Kako bi ga uvjerio da će izvesti radove, dovezao je dva radnika koji su počeli kopati kanal za dovod vode i struje. No, nakon toga se više nitko nije pojavio, pa ga je vlasnik kuće zvao i tražio da nastavi s radovima, a on mu se opravdavao s inspekcijama na Pagu i da će doći nakon turističke sezone odnosno u rujnu 2017., a što mu nije bila stvarna namjera.

Kako se tijekom rujna nije pojavio na gradilištu, prevareni vlasnik kuće ga je zvao i pisao mu poruke, a on mu je obećavao nove termine, no i dalje nije dolazio, nakon čega mu je oštećeni 8. listopada u poruci napisao da mu je dosta zavlačenja i da prekida dogovor. Zatražio je povrat novca, što 42-godišnjak nije učinio, čime se okoristio za iznos od 20.000 kuna.

Na sudu je priznao krivicu, a u svoju obranu naveo je da su tada bila teška vremena, ali da je danas sve puno bolje te ima svoju firmu. Obećao je podmiriti iznos koji je dužan oštećenom.

Okrivljenikovo iskreno žaljenje i kajanje, kao i doprinos okončanju ovoga kaznenog postupka, sud je cijenio kao olakotne okolnosti, dok je kao otegotnu uzeo njegovu raniju osuđivanost i to zbog davanja lažnog iskaza i krađe.

Kazna od 10 mjeseci zatvora neće se izvršiti ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.