Treće izmjene Urbanističkog plana uređenja (UPU) Sportsko rekreacijskog središta „Višnjik", uskoro bi se trebale naći na javnom uvidu.

Izmjene Plana, nakon odluke Gradskog vijeća, izradio je D&Z. Obuhvat plana je 22 hektara Višnjika koji je napravljen prema Detaljnom planu uređenja, izrađenog u Marina projektu i usvojenog 2001. godine.

Izmjene se prvenstveno rade zbog tzv. menze, objekt kojeg je zakupio Turisthotel kako bi se preobrazio u jedan moderan ugostiteljski sadržaj kao nadogradnja planiranom muzeju košarke i recepciji SRC Višnjik. Turisthotel već ima izrađen projekt za koji ne može dobiti građevinsku dozvolu dok se ne usvoje izmjene UPU-a.

"Glavna zvijezda" aktualnih izmjena Plana je zapravo hotel, odnosno lokacija koja se mijenja, a uvjeti se usklađuju s Prostornim planom Grada Zadra. Hotel neće biti na mjestu gdje je saživjelo veliko dječje igralište nego na uzvišenom dijelu koji se koristi za parkiralište. Suprotno bazičnom Bašićevom plan na tom mjestu predviđala se poslovna zgrada, od koje se odustalo.

Donekle će se promijeniti i lokacija za aquapark. Ali to je manje važno koliko urbanističko određenje budućeg hotela. Bez toga, Denis Karlović, direktor SC Višnjik, ne može dati povratne informacije zainteresiranim investitorima. A njih, kaže Karlović, stvarno ima i iskazali su svoj interes za ulaganje u hotel koji bi u svom neposrednom okruženju imao najveći sportsko - rekreativni kompleks u Hrvatskoj.

S planovima za Višnjik, u sklopu predizborne kampanje, upoznat je predsjednik Vlade i Andrej Plenković. Povod njegovog dolaska bio je najava gradnje otvorenog olimpijskog bazena koji je predviđen u postojećem UPU. A investitor, kako je to rekao Plenković, bit će Grad Zadar, što je zapravo točno ako se tih predviđenih 10 milijuna iz Gradskog proračuna uplati KK Zadar koji toliko duguje Višnjiku.

SC Višnjik čeka na građevinsku dozvolu od Grada Zadra.