Unatoč aferama, u vidu dvije optužnice kojima ga se tereti za peglanje službene kartice, načelnik Škabrnje Nediljko Bubnjar (HDZ) ide u utrku za četvrti mandat. Odluku je donio u zadnji tren, ali kaže da se nije nećkao, već promišljao.

Bubnjar smatra kako se u protekle četiri godine njegovog mandata dosta toga napravilo u Škabrnji - od katastarske izmjere, za koju kreće javni uvid, preko nove zgrade, u koju će Općina useliti za 2-3 mjeseca, do ulaganja u sportsku zonu, za koju naglašava da je jedna od boljih u županiji. Kao daljnje prioritete ističe aktiviranje 200 hektara za OPG-ove, dugoočekivanu rekonstrukciju ceste na ulazu u mjesto, a najavljuje i predizborni dolazak ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Darka Horvata, koji nosi poklone - darovnicu za građevinsku zonu za mlade obitelji.

No, ako osvoji općinsku vlast, Bubnjar će u ulozi načelnika putovati iz Škabrnje za Split, gdje ga očekuje početak suđenja za zlouporabu položaja i ovlasti.

- Siguran sam da nisam ništa loše napravio za općinu, riječ o nesretnim i nespretnim stvarima i na sudu će se dokazati da je sve što sam radio bilo u korist općine. Ljudi u selu to znaju i ne može se prebrojati na prste jedne ruke one koji vjeruju da su optužbe istina, rekao nam je Bubnjar naglašavajući presumpciju nevinosti.

Među ljudima koji u njegovu stranu priče ne vjeruju je mladi ekonomist Ivan Škara (nezavisni), Bubnjarov snažni protukandidat na prošlim izborima, kojeg je upravo kandidatura dugogodišnjeg načelnika Škabrnje ponukala da se ponovno uključi u utrku za načelnika. Čim su saznali za to, Škara i njegovi istomišljenici su se aktivirali i krenuli s prikupljanjem potpisa koje će danas predati izbornom povjerenstvu.

- Iskreno, nismo imali namjere petljati se u lokalne izbore jer smo se nadali da Općinska organizacija HDZ Škabrnja neće kandidirati Bubnjara za načelnika. Čekali su zadnji tren za donošenje takve odluke koja nas je u ponedjeljak iznenadila, šokirala i razočarala. To je sramota, rekao nam je Škara dodajući kako će, ako osvojili izbore, za razliku od svog prethodnika, raditi transparentno.