NOVO "Agonija koja traje 40 mjeseci, a što smo dočekali. Ne mogu komentirati nepravomoćnu sudsku presudu, ali njome nikako nisam zadovoljan", rekao nam je Ivica Mršić, suprug pokojne medicinske sestre koja je poginula u prometnoj nesreći u Biogradu, nakon što je vozač Kristian Nimac danas osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 10 mjeseci.

Iako je sudac Ivan Marković prilikom izricanja presude istaknuo kako policija nije potvrdila navode Mršića kako Nimac vozi bez vozačke dozvole, koja mu je oduzeta tek nakon prvog ročišta u studenom 2018. godine, Mršić je ponovio kako je "taksirao cijelo ljeto na Pagu i vozao se po Biogradu u novom Golfu iste boje, koji mu je kupio tata".

- Jadna je Republika Hrvatska dok su ovakvi sudovi. Nitko ne pita kako je mojoj djeci i našim obiteljima. Da je osuđen najvećom kaznom, to bi bilo ništa jer on će nastaviti živjeti, a moja žena više nikada, poručio je potreseni Mršić.

RANIJE Na 2 godine i 10 mjeseci zatvora Županijski sud u Zadru danas je osudio Kristiana Nimca, 22-godišnjaka koji je 1. siječnja 2018. godine u centru Biograda izazvao prometnu nesreću sa smrtnim ishodom.

Kazna mu je ublažena po Zakonu o sudovima za mladež, a izrečena mu je, odnosno produžena sigurnosna mjera trogodišnje zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija.

- Od oštećenika, supruga preminule, dobili smo informacije da okrivljenik vozi po Biogradu unatoč trenutnoj zabrani upravljanja, te da nosi pištolj, no od policije nismo dobili informaciju ili kršenje bilo kakvih propisa nakon počinjenja prometne nesreće. Sudsko vijeće iz tog razloga nije moglo prihvatiti takve navode, rekao je sudac Ivan Marković prilikom izricanja prvostupanjske presude. Nimac je oslobođen sudskih troškova.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u 7 sati ujutro, kada je tada 19-godišnji Nimac pod utjecajem alkohola 1,22 promila u ulici Franje Tuđmana upravljao Volkswagenom zadarskih registracijskih oznaka i sudario se s Mazdom kojom je, ispred njega i u istom smjeru, upravljala 36-godišnja medicinska sestra u Centru za rehabilitaciju djece u sv. Filipu i Jakovu Petra Mršić. Prednjim desnim dijelom svoga Golfa pijani 19-godišnjak, vozeći 102 km/h, što je znatno veća brzina od propisane, i pričajući na mobitel, udario je u zadnji lijevi dio Mazde koja se zarotirala i izletjela s desne strane ceste zabivši se u drvo čempresa, dok se Golf okrenuo na krov.

Vozačica, koja je tog dana rano ujutro krenula na posao, prevezena je u zadarsku bolnicu gdje je preminula sat vremena nakon nesreće.