Premijer Andrej Plenković objavio kako je u COVID krizi za 22 tisuća zaposlenika Zadarske županije Vlada prenijela 34 milijuna kuna za plaće, što je Plenković protumačio održavanjem radnih mjesta.

Premijer je prethodno pogledao video prezentaciju SC Višnjik, koju je izradio Šime Jurišić, a koja je trebala biti glavni povod njegovog dolaska na Višnjik. Plenković je izrazio zadovoljstvo što Grad ulaže u gradnju bazena koji će pridonijeti razvoju vodenih sportova i vaterpola.

Usput je predsjednik Vlade poslušao i savjet Zorana Škrgatića, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo, koje na Višnjiku provodi cijepljenje, kako bi trebalo povećati ambulantno cijepljenje vikendom. Za četiri vikenda cijepilo bi se milijun građana, izračunao je Škrgatić koji je, kaže, uvidio kako su subota i nedjelja neiskorišteni u akciji masovnog cijepljenja.

Kako to Zavod radi na Višnjiku usred tjedna, Plenković nije mogao vidjeti, jer baš tada nije bilo reda za cijepljenje. Ipak, Plenkovića je zanimalo čije cjepivo su Zadrani primili te je najavio nove doze koje stižu u Hrvatsku.