Nakon Korlata gdje je predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio najveći vjetropark u kojeg je investirao HEP, premijerova svita stigla je na Višnjik. Tamo je Plenkoviću predstavljen projekt izgradnje olimpijskog bazena. Kandidat za gradonačelnika Branko Dukić, u ulozi domaćina, najavio je promjene koje bi se trebale dogoditi na prostoru SC Višnjik do kraja njegovog novog mandata. Dukić je unaprijed zahvalio predsjedniku Vlade i na prošlog puta obećanoj kupnji linearnog akceleratora, uređaja za zračenje.

Plenković je kao predsjednik HDZ-a, dao punu podršku Dukiću i Božidaru Longinu koji su, kako je rekao iskusni u svom poslu i zaslužili su još jedan mandat. Prije sastanka sa zadarskim HDZ-ovcima, premijer je odgovarao na pitanja novinara komercijalnih televizija i zajedno s pitanjima i odgovorima nastavljen je "verbalni rat između Premijera i Predsjednika".

Plenković ih je čekao jer su kasnili u povratku s Korlata, a onda su udarnički okupirali javni prostor analizom u kojoj je Plenković tumačio licemjernu ulogu i zadaću Milanovića. Pri tom je tražio punu pozornost novinarke koja ga je prva pitala. Istim tim novinarima, Plenković je rekao da bi im pitanja bila drugačija da su pročitali kolumnu Saše Kosanović. Plenković je za tu temu bio posebno raspoložen koliko god su novinari po uredničkom naputku "napadali". Lokalni novinari su izgubili smisao svog posla u "bespućima političke zbilje". Ipak je Plenković došao zbog izborne kampanje u gradu koji slovi kao HDZ-ova utvrda.

Međutim, njegova izjava za javnost bila je zamorna i u potpunosti je skrenula pažnju s ružne zbilje i puno važnijih problema u Državi, nego što su to protokoli političke vrhuške.

Predsjednika HDZ-a na Višnjiku je dočekao predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta, predsjednik GO Šime Erlić, direktor SC Višnjik, Denis Karlović te nekolicina gradskih pročelnika.