Braća Šime i Mihovil Fantela danas su spremili pun kontejner jedriličarske opreme za Olimpijske igre u Tokyo.

Kontejner kojeg je unajamio i platio HOO, nalazi se u JK Uskoku gdje se danas punila "kuća ploveća", koju će sutra dizalicom prebaciti na tegljač do Rijeke. Tamo će se ukrcati na brod koji će opremu iskrcati u Japan gdje će olimpijci otputovati tek u srpnju.

Osvajač zlatne olimpijske regate Šime Fantela i njegov brat Miho jedini su zadarski sportaši koji će sudjelovati na OI u Tokyu, točnije u Enoshimi, gdje se održava olimpijska regata. Uz njih će hrvatsko jedrenje, koje je na prošlim OI u Riju donijelo dvije medalje, predstavljati srebreni Tonči Stipanović te Elena Vorebova. Oni su iz Splita poslali samo gumenjak, jer im je dio opreme već u Japanu, a svoje će jedrilice tamo i unajmiti.

Braća Fantela imali su danas pune ruke posla. - Poslali smo dva broda, jarbole, gumenjak, tri bicikle, alat, frižider, stol za masažu, bačvu za ledenu kupku... nabraja Šime i dodaje kako u Japanu za sve moraju imati rezervu. On i Miho su sastavili popis prema kojem su odradili ukrcaj u kontejner. Njega je dogovorio i organizirao Edo Fantela, "team leader" hrvatske jedriličarske reprezentacije.

Uz slanja opreme za za Japan, što prema Šiminim riječima, pokazuje koliko je to skup i zahtjevan sport kad se OI odvijaju tako daleko od Europe, paralelno su se spremali i za Španjolsku. - Za dva dana idemo u Santander gdje će do 20. svibnja biti pripreme u klasi 49-er s dvije manje regate pozvanih posada, najavio je Šime Fantela. On  se s bratom vraća u Santander gdje je s Igorom Marenićem osvojili svjetsko srebro u klasi 470.

Jedan brod i opremu ukrcat će na "trailer" kombija pa put pod noge od dva dana vožnje. Četvrtu jedrilicu moraju ostaviti u Zadru za trening kojim dvojac JK sv Krševan održava formu za olimpijsku regatu u kolovozu.