Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je u subotu, 24. travnja u službi dežurstva, ispitalo 19-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilničkog ponašanja, dok je po prijedlogu državnog odvjetnika sudac istrage Županijskog suda u Zadru ispitao dvojicu maloljetnika zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 19-godišnjak neutvrđenog dana početkom ožujka 2021. godine u Zadru, radi iživljavanja nad maloljetnim oštećenikom, u nazočnosti više osoba koje su promatrale događaj, udarao 14-godišnjaka rukama i koljenom po glavi i tijelu čime ga je doveo u ponižavajući položaj. Osnovano se sumnja da su 17-godišnjak i 15-godišnjak 22. travnja oko 20,00 sati u Zadru, zajednički i dogovorno, u cilju da teško tjelesno ozlijede istog oštećenika, fizički ga napali te mu zadali više udaraca po glavi i tijelu pri čemu je oštećenik zadobio lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije, priopčio je DORH o slučaju koji je šokirao Zadrane, ali i širu javnost.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv 19-godišnjaka, 17-godišnjaka i 15-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Nakon premlaćivanja spominjao se i četvrti mladić kao sudionik napada, no u policijskom kriminalističkom istraživanju u njegovom slučaju nisu utvrđeni elementi kaznenog djela koji bi mu se stavio na teret.