Ovotjedna preporuka knjižničarke Gradske knjižnice Zadar Ive Uskok Breulj s kojom je razgovarao voditelj Radija 057 Antonio Šarić je roman "Kako sam je volio". Radosna i tužna, to je priča o bolnoj ljubavi ispričana s upravo onoliko tankoćutnosti koliko je potrebno da vam se već večeras, kad legnete u krevet, slomi srce i da shvatite kako Gavalda priča o vama samima, o vašim propustima, vašim lažima, vašoj kukavštini i vašim odustajanjima.

Kako sam je volio drugi je roman francuske spisateljice Ane Gavalde, u kojem se isprepliću dvije priče. Prva je priča o Chloei, ženi koju je ostavio suprug i otišao s ljubavnicom, a druga je priča njezinoga svekra Pierrea o svojoj nikad prežaljenoj ljubavi. Chloe, ostavljena s dvoje djece, pada u očaj. No razgovarajući sa svojim svekrom, s kojim nikad prije nije imala prisan odnos, pomalo zaboravlja na suprugovu izdaju.

Roman je napisan kao dijalog između Chloe i Pierrea. Jako je dinamičan i zanimljiv jer se kroz dijalog isprepliću osjećaji koje je svatko od nas barem jednom iskusio - od sreće, ushićenja, zaljubljenosti do tuge, ljutnje i očaja. Za razliku od nekih ljubavnih romana kojima nerijetko možemo predvidjeti kraj, ovaj je napisan tako da nas drži u neizvjesnosti do zadnje stranice.