Nakon što je pet državnih tajnika iz Zadra sudjelovalo na panelu u Kneževoj palači o povlačenju novca za EU projekte, jedan od njih i trenutno najvažniji dr. Silvio Bašić održao je i radni sastanak.

Zatekli smo ga u bolničkom krugu kraj problematičnog EU projekta  od 50 milijuna kuna za gradnju zadarske bolnice. Bio je to prvi službeni posjet zadarskog liječnika, dr. Bašića u političkoj funkciji državnog tajnika Bolnici u Zadru.
Domaćini su ga upoznali s aktualnim događanjima oko gradilišta na kojem je došlo do zastoja radova o čemu je naš portal jedini pisao.

Uz ravnatelja Bolnice dr. Željka Čuline, u pratnji ministra su bili župan Božidar Longin te gradonačelnik Branko Dukić. Pridružio im se iz posla zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc, a tu je bila i pomoćnica za sestrinstvo Darija Katuša.

Državnog tajnika zdravstva zanimalo je i kako se Bolnica nosi s covidom, odnosno kako su organizirali prihvat i liječenje oboljelih od korone uz ostale bolničke usluge.  Informiran je i o tome kako se koriste dijagnostički uređaji koje je Ministarstvo zdravstava kupilo zadarskoj bolnici za 16 milijuna kuna.

Radni sastanka je bio informativne prirode, a zadarska bolnice očekuje rješenja i odgovore resornog ministarstva na sve kroničke i akutne bolesti zdravstvenog sustava.

Uoči dolaska državnog tajnika, pokošena je trava u bolničkom krugu, baš kad smo prije koji dan primjetili da je  narasla "trava zelana".