Vijeće Mjesnog odbora Poluotok izišlo je ususret lokalnim izborima s temama koje smatra bitnim za život stanovnika u gradskom središtu. U sljedećem razdoblju poticat će kandidate svih strana da se očituju o svojim viđenjima najboljih modela rješenja navedenih problema.

- Nadamo se ćemo na taj način u određenoj mjeri "moderirati" sadržaj kampanje, a sve s ciljem da građani dobiju informacije koje ih i zanimaju o riješenjima konkretnih problema s kojima se svakodnevno susreću, navodi se u objavi na Facebook stranici.

Od kandidata za gradonačelnike tražit će da se očituju o suživotu Zadrana i turizma (Poluotok kao muzej ili "živi kvart"), upravljanju gradskom imovinom i infrastrukturom (poticanje cjelogodišnjeg rada smanjivanjem prireza i davanja, gradska riva kao luka bez kupača, sportska i dječja igrališta...), borbi s "bijelim izlozima", zelenim površinama... Posebno će istaknuti problem prometnog rješenja Poluotoka i pitanja parkinga, pri čemu će se zalagati za zatvaranje ceste od Arsenala do Foše od 1. srpnja do 1. rujna za sve osim stanara, zaposlenih na Poluotoku te dostavnih vozila i hitnih službi.

- Vjerujemo da većina ovih problema, u većoj ili manjoj mjeri muči i stanovnike ostalih mjesnih odbora pa se nadamo da će se kandidati na konstruktivan način uključiti u javnu raspravu i pokazati da žele voditi odgovornu kampanju te da su im problemi građana osnovni motiv političkog djelovanja, stoji u objavi Mjesnog odbora Poluotok, čiji je predsjednik Frane Brajković.