Nakon uspješne prezentacije za poljske agencije održane 25. ožujka na poziv predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ), održana je prezentacija za poslovne partnere na tržištima Češke i Slovačke na kojoj se ponovno predstavila Turistička zajednica Zadarske županije.

Turistička zajednica Zadarske županije turizam i cjelokupnu ponudu promovira putem online platforme „Croatia Get2Gether", odnosno nizom virtualnih prezentacija i webinara koje organizira Hrvatska turistička zajednica. Većina radionica i prezentacija održava se u prvoj polovici godine,  a u sklopu njih se, osim promocije samih destinacija i turističkih proizvoda, govori i o epidemiološkim mjerama, sigurnosti hrvatskih destinacija i protokolima tijekom realizacije budućih turističkih putovanja. Uz već održane prezentacije u Sloveniji i Poljskoj na kojoj se Zadarska županija predstavila samostalno, virtualna prezentacija u Češkoj i Slovačkoj održana je zajedno s TZ-ovima Istarske i Šibensko-kninske županije, dok su poziv i uz moderiranje direktora predstavništva HTZ-a Dubravka Miholića sudionike  pozdravili i veleposlanici RH u Češkoj i Slovačkoj - Ljiljana Pancirov i Aleksandar Heina.

Na današnjoj se prezentaciji nastojalo naglasiti raznolikost Zadarske županije: kako geografska, tako i ona turističkih proizvoda, ponude, doživljaja i atrakcija, što snažno gradi brend „Reci DA! svemu". U prvom se dijelu ističu doživljaji po subregijama, a zatim se prezentacija fokusira na turističke proizvode. Uz glavne smještajne kapacitete i njihovu ponudu dodatno prezentiraju i razni alati koje Turistička zajednica Zadarske županije nudi za turiste i profesionalce, kao što su karte, liste, brošure i vodiči. Web stranice, odnedavna na jezicima istih tržišta veliki su plus u promidžbi.

- Veseli nas i ulijeva optimizam veliki interes koji naši partneri iskazuju za našim destinacijama, a o čemu govori činjenica da se predviđena mjesta na radionicama popunjavaju u rekordnom vremenu. Uvjerili smo se koliko je jaka želja za putovanjima i kako se s nestrpljenjem očekuje dolazak u Zadarsku županiju, istaknula je Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije.

Turistička zajednica Zadarske županije idući će se tjedan predstaviti na tržištu Italije, a uslijedit će prezentacije za tržište Njemačke i Austrije.