Lučka uprava Zadar (LUZ) danas je otvorila pet ponuda pristiglih na natječaj za stručni nadzor nad poslom rekonstrukcije zadarske rive te uređenja Liburnske obale, procijenjene vrijednosti od 2 840 000 kuna bez PDV-a.

Uz zagrebački Institut građevinarstva - IGH-a četiri su kandidata iz Zadra. Raspon svih ponuda je od 580 tisuća kuna do 1.898.000. Najveći iznos ponude za svoju stručnu uslugu dala je Zajednica ponuditelja Investinženjering iz Zagreba i D&Z iz Zadra. D&Z je potpisnik  studije izrađene prije 10-ak godina i projekta rekonstrukcije rive.

Najniža ponuda od 580 tisuća kuna dobivena je od Zajednice ponuditelja Aniva - inženjering i ovlašteni inženjer građevinarstva Draženko Bovan. Civil Engineering Consultancy iz Zadra ponudio je 968 tisuća kuna za uslugu stručnog nadzora. Kozina projekti iz Zadra licitirali su s 1360 600 kuna.

Ponuđenu stručnu uslugu precizirali su iz IGH s ponudom od 1.085.211.71 kuna.
Sve su to iznosi bez PDV-a, ali daleko niži od procijenjene vrijednosti za nadzor u odnosu na cijenu izvođenja projekta. Po izboru nadzora i proceduri koju traže pravila javne nabave, do ugovora, teško je procijenti kad će doći do uvođenja izabranog izvođača u posao. Početkom travnja u LUZ-u otvorene su dvije ponude za izvođenje radova.