Domovinski pokret predstavio je ključne kandidate za lokalne izbore u Zadarskoj županiji - kandidat za župana Zadarske županije je ing.agr. Nenad Klarić a kandidat za gradonačelnika Zadra dr. Damir Biloglav.

Predstavljanje kandidata podržao je Stjepo Bartulica, predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta. Istaknuo je kako je Hrvatska slobodna zemlja, ali smatra kako su institucije ostale zarobljene od strane vladajućih garnitura te da se to najviše osjeti na lokalnoj razini.
 
- Moje iskustvo pokazuje da se često puta ljudi ne žele izložiti iako vide oko sebe da situacija nije dobra, zato je Domovinski pokret i nastao, da unese jedan novi duh i novi vjetar u hrvatsku politiku. Nije hrvatska sudbina da ostanemo na dnu EU. To je posljedica, prije svega, neodgovornog upravljanja našim resursima kroz komunalna poduzeća i raznih načina da se stvore umjetna radna mjesta čime se kupuje ljude, a za što je HDZ najveći krivac, smatra Bartulica.
 
Nenad Klarić predstavio se kao muž i otac troje djece, a po struci je  magistar agronomije te živi i radi u Zadru. Rekao je kako ga je loša klima među mladima ponukala da se uključi u politiku kroz koju želi prednost dati eko proizvodnji i plasirati hrvatske proizvode sa oranica i polja u hrvatske vrtiće, škole i javne ustanove.
 
- Transparentnim načinom upravljanja županijom i sudjelovanjem svih stanovnika na referendumskim inicijativama od vitalnog je značaja za razvoj Zadarske županije, dok su demografski resursi od iznimnog značaja za planiranje društvenog i gospodarskog razvoja, jasan je bio Klarić koji na izbore izlazi uz slogan "Ovo je naš dom".
 
Dr. Damir Biloglav liječnik je obiteljske medicine koji je čitavu svoju karijeru radio kao liječnik u Zadru, a u politiku je ušao iz razloga što on, kao i većina građana Zadra, smatra kako se već dugi niz godina grad kreće u smjeru koji je daleko od potreba i očekivanja građana.
 
- Prva stvar koju trebamo napraviti jest demokratizacija upravljanja gradom. Demokratizacija znači da želimo u upravljanje gradom uvesti što veći broj zainteresiranih građana na način da prije svega vratimo funkciju mjesnim odborima, kao što znate trenutno nemaju nikakav značaj i ne funkcioniraju. Mjesni odbori bi trebali biti polazište svakog ozbiljnog projekta u našem gradu, mjesto gdje građani mogu artikulirati svoje probleme, ukazati na moguća rješenja. Niti jedan ozbiljan projekt koji se događa u gradu ne bi smio krenuti bez da se dobije mišljenje pa i suglasnost onog dijela građana na prostoru mjesnog odbora gdje se projekt planira realizirati, poručio je Biloglav uz slogan "Novi smjer za novi Zadar".

Za zamjenika župana Domovinski pokret kandidarat će ekonomista Angela Žilića, a za zamjenicu gradonačelnika učiteljicu Novelu Gagro.