Na adresu naše redekacije stigla je najava s otoka koji pripadaju Gradu  Zadru gdje se stvara Nezavisna lista naseljenih otoka grada Zadra (Ist, Iž, Molat, Olib, Premuda, Rava, Silba).

Za sad bez imena i prezimena inicijatora, ali prvi put da su boduli, bez stranačke pripadnosti izrazili želju da se uključe u borbu za Gradsko vijeće.

Napisali su kako predstavnici zadarskih otoka imaju želju da otočani, otoci i otočne potrebe budu zastupljeni u Gradskom vijeću Grada Zadra.

Kako se navodi u priopćenju, cilj nezavisne liste je ulazak predstavnika zadarskih otoka u predstavničko tijelo (Gradsko vijeće Grada Zadra) što bi za otočane predstavljalo presedan. Lista će se zalagati za provedbu Zakona o otocima, s posebnim naglaskom na status specifičnog položaja naših otoka, što znači da su od posebnog značaja i predstavljaju prioritetno područje. Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave dužne su voditi posebnu brigu o otocima koji su obuhvaćeni njihovim područnim ustrojstvom pri provođenju postupaka dodjeljivanja sredstava za projekte, mjera i aktivnosti iz svoje nadležnosti te uzimati u obzir vrijednosti otočnih razvojnih pokazatelja i razvrstanost otoka.

- Lista će se zalagati za vraćanje Upravnog odjela za otoke, postavljanje predstavnika otočana na mjesto predsjednika Odbora za otoke pri gradskom vijeću, revidiranje odluke o komunalnoj naknadi i slivnim vodama za otoke, dodjeljivanje poticaja Grada Zadra za novorođenčad i mlade obitelji na otocima temeljem Zakona o otocima, izjednačavanje otočnih mjesnih odbora s gradskim mjesnim odborima u usluzi odvodnje (usluga pražnjenja crnih jama) od strane Odvodnje Zadar, istaknuli su iz Nezavisne liste naseljenih otoka.

Za sva pitanja i prijedloge otočani i ljubitelji otoka mogu se obratiti putem e-mail adrese [email protected]