Ulica Stjepana Radića mogla bi postati u cijelosti jednosmjerna kako bi se dobila dodatna parkirna mjesta prema projekciji koju je u javnosti iznio pročelnik komunalnih djelatnosti, Robertino Dujela.

Na dnu te ulice, koja je u osi zadarskog mosta odavno jednosmjerna, ostavljena su mjesta za taksiste, kada je sezona mandarina, onda se pred parkiranim kombijem prodaje južno voće, sve je više kontejnera koji zauzimaju mjesto na kolniku, kad evo i najnovijeg komunalnog rješenja.

Ukinuto je desetak mjesta na proširenje ispred zgrade u kojoj je, kažu upućeni, bila uprava JNA kasarne, a sada su tu državne službe koje imaju parking u dvorištu. Taj prostor je u sklopu novog betonskog popločanja i ugradnje javne rasvjete za 600 tisuća kuna, dobio je novu namjenu.

Postavljene su dvije klupe na kojima bi se trebali odmarati građani, udisati benzinske ispuhe i promatrati promet vozila i ljudi tom gradskom žilom kucavicom.

Umjesto da se klupe stave tamo gdje im je mjesto - uz more, i gdje se pokazala nestašica klupa u novim navikama građana, a da se na tom proširenju zasadila grmolika ograda od ulice koja bi trebala postati parkiralište.

Donji dio Ulice S. Radića odavno je jednosmjeran

Takvu ideju gradskih komunalaca za Ulicu Stjepana Radića kao i Ulicu bana Josipa Jelačića trebala bi opravdati prometna studija. U svakom slučaju ona je spasonosna u potrazi gradske vlasti za novim parkirnim mjestima kako bi se rasteretila povijesna jezgra - kako od ljudi, tako i od vozila onih par ljetnih mjeseci. Zaboravlja se kako u sklopu TIZ-a postoji javna garaža koja je uglavnom poluprazna.