Jučerašnjim danom počela je ljetna sezona međunarodnih letova od kojih na Zračnoj luci neće biti traga prije svibnja.

Ipak, u utorak će se najaviti sezona letenja Ryanaira na najvišoj razini. Točno u podne obratit će se Ryanairov komercijalni direktor, Jason McGuinness, a podršku će mu dati ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac uz direktora Zračne luke Zadar Josipa Klišmanića te direktoricu TZ Zadarske županije, Mihaela Kadija.

Bit će to virtualna konferencija za novinare na kojoj bi se trebala najaviti sezona letenja koja bi donijela turistički promet na zadarsko područje.

Očito s puno više optimizma, nego lani kada je Ryanair počeo letjeti tek u srpnju. Prošla sezona letenja bila je najavljena prerano a velike planove te niskotarifne kompanije, čiji se letovi sufinanciraju novcima Hrvatske turističke zajednice, prizemljila je korona.

Prema posljednjoj najavi, Zadar bi opet bio baza Ryanaira s 11 linija. U siječnju je najavljena i nova zračna veza s Italijom. Umjesto sjevera, dva puta tjedno će biti let Zadar - Napulj.

Hoće li se uspostaviti u lipnju ili kasnije, znat će se sutra u službenoj najavi koja će sigurno biti uz veliki oprez i ogradu od promjenjive epidemiološke politike. A za lokalnu politiku i skore izbore, ova najava, pa makar i virtualna, bit će od velikog značaja.