Umjesto traženog dokaza o uplati komunalnog doprinosa, iz Lignum stanogradnje dostavili su nam odgovor na optužbe predsjednika GO SDP-a Daniela Radete koji je jučer na sjednici Gradskog vijeća iznio skandalozne informacije prema kojima je ta milijunska obveza investitora prebijana stanovima za djelatnike gradske uprave, odnosno ljude bliske HDZ-u. 

- S obzirom na optužbe g. Radete možemo jedino odgovoriti da Lignum stanogradnja d.o.o. uredno i pravovremeno ispunjava sve svoje obveze sukladno Zakonima RH pa tako i obveze za komunalni doprinos za konkretan objekt. Ne želimo sudjelovati u političkim prepucavanjima i skupljanju jeftinih bodova u predizbornoj kampanji, službeni je odgovor iz te tvrtke u vlasništvu Ivana Jurjevića.

Podsjetimo, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap demantirao je Radetu nazivajući njegove riječi insinuacijama. Naveo je kako je doprinos uplaćen u gradski proračun, no, za razliku od privatnih investitora, gradske vlasti to moraju potkrijepiti i dokazima.