Šibenska policija jutros je izvijestila kako u slučaju smrti obavještajca Tonija Matasa, koji je pronađen ustrijeljen kod Knina, nema elemenata kaznenog djela, što znači da je on počinio samoubojstvo.

- Dovršeno je postupanje policije temeljem obavijesti građana od 21. ožujka u 12 sati da se na području Kravlje drage, nedaleko Knina, u automobilu nalazi mrtvo tijelo muške osobe. Provedenim mjerama i radnjama od strane policije, kao i obavljenom obdukcijom u Općoj i veteranskoj bolnici u Kninu, utvrđeno je da se radi o 50-godišnjaku te da njegova smrt nije posljedica kaznenog djela. O svemu poduzetom i utvrđenom će Posebnim izvješćem biti obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku, navodi se u priopćenju.

Neslužbeno se doznaje kako se Matas ubio pištoljem što ga je posjedovao, a u oproštajnom pismu spominje se njegovo svjedočenje u aferi "Vjetroelektrane", u kojoj je glavna osumnjičena nekadašnja kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Matas je u posljednje vrijeme imao i zdravstvenih problema nakon preboljelog koronavirusa.