Gradonačelnik Branko Dukić prema planu i protokolu obilazi gradilišta na kojima se gradi novcima iz EU fondova.

U petak je bio na Bokanjcu, ali začudo nije obišao gradilište škole koja se uskoro završava. To je za sad jedina invesicija koje je nositelj Grad Zadar.

Protokol Gradonačelnika izabrao je početak radova na aglomeraciji. Istina da će se i tu građani Zadra naplaćati novaca s kojima Grad Zadar sudjeluje u tom mega EU projektu. Taj obilazak   je bio promo i to samo za određeni medij.

Ali ni jučer iz Ureda Gradonačelnika nisu zvali medije što im je postao običaj svakog tjedna - projekt jedan. Nakon što su zadarski mediji objavili kako su počeli radovi na rekonstrukciji i gradnji kompleksa sv. Nikole, ekipa iz Grada predvođene gradonačlenikom Dukićem, uputila se vidjeti kako izgleda i to gradilište. Ipak je Međunarodni centar za podvodne aktivnosti dobio novac preko ITU programa Grada Zadra.

U pratnji su bili resorni pročelnici Darko Kasap i Ante Ćurković koji su postali udarni tandem Dukićeve brigade. Ovaj put se u obilasku našao Robertino Dujela, pročelnik za komunalne poslove, ali je čudno kako je izostala pročelnica za kulturu Dina Bušić. Projekt sv. Nikole ponajviše je njezino područje a prošli put Dukić joj povjerio i vođenje kroz Centar za mlade.

I sve je to javnosti jasno i poznato, ali da je gradonačelnik Dukić sa suradnicima također obišao i Trg sv. Frane za čiju je gradnju izdana građevinska dozvola, kako je objavljeno na stranici Grada Zadra, malo je previše.

Još početkom 2017. godine od nadležnih iz Grada Zadar dobili smo informaciju kako se čeka građevinska dozvola za uređenje Trga sv. Frane. Ispostavilo se kako je to dezinformacija jer tek krajem prošle godine, Grad Zadar je podnio zahtjev za "izdavanja građevinske dozvole za rekonstrukciju građevine infrastrukturne namjene prometnog sustava (cestovni promet), 2.b skupine uređenje Trga svetog Frane sa dijelom Ulice Zadarskog mira 1358.".

I sada kada imaju dozvolu a nemaju novaca jer će se taj projekt aplicirati za EU fondove, a radi se o osam milijuna kuna procijenjene vrijednosti radova. Od Kalmete do Vrančića, trgovi u Zadru ipak su uređivani novcima iz gradskog proračuna. A kad će na red doći Trg tri bunara, pitanje je za koju će odgovor vjerojatno dočekati iduću kampanju.