Nakon što je gradonačelnik Branko Dukić u petak među tri ugovora preuzeo i onaj o 400 tisuća kuna, koliko je Grad Zadar dobio od Ministarstva mora za sanaciju obalnog zida u Foši, pitali smo ga kad se planiraju radovi.

Gradonačelnik Zadra uz smijeh i masku rekao je kako se sprema natječaj za izvođača radova. U obranu nespremnog gradonačelnika ubacila se načelnica za pomorsko dobro Nina Perko, rekavši kako je tek potpisan ugovor, što bi značilo da je pitanje besmisleno.

Naravno da nije, jer načelnica iz Zagreba ne zna kada je olujno nevrijeme razorilo obalni zid u Foši. To je trebalo pisati u nedavnoj prijavi Grada Zadra na javni poziv iz resornog ministarstva. Puknuće podlokalnog obalnog zida dogodilo se na jesen 2018. godine. Dakle, prošle su tri godine od kada građani čekaju da gradske vlasti saniraju obalu u središtu Grada.

- Mi smo preuzeli tu sanaciju iako ne gospodarimo tim dijelom obale, ubacio se i župan Božidar Longin.

Točno, ali tek nakon godinu dan, potvrdili smo navod župana i pitali ga koliko će oni novca za to izdvojiti.

- Odlučit ćemo kada dobijemo svu dokumentaciju, odgovorio je župan.

Na sve to, mogao se čuti komentar gradonačelnik Dukića - kao da smo na pijaci.
I u pravu je, da nije bilo upozorenja s našeg portala nadležni u Gradu Zadru ne bi nikada ni znali da je stradao obalni zid u Foši tog listopada 2018. godine. Nakon tog su krenuli u "prodaju" svojih prava i odgovornosti za novac kojeg su tražili od Županije na račun interventnih radova na pomorskom dobru.

S obzirom na procjenu vrijednosti radova na sanaciji od milijun kuna, uskočio im je, a i tko drugo nego Josip, kako je Dukić oslovio državnog tajnika Bilavera i zahvalio mu za to što je "uvijek za svoj Zadar".

A mi na toj "pijaci" nismo dobili odgovor je li Grad Zadar barem napravio projekt sanacije s troškovnikom obale u Foši koja se sve više urušava.