Tenisači iz cijele Europe, sudionici prvog ATP Challengera - Zadar Open zajedno s Falkensteiner Resortom Punta Skala priključili su se hvalevrijednoj ekološkoj akciji "Zasadi stablo, ne budi panj". Više od 50 sadnica maslina u sklopu resorta u Petrčanima ostat će trajni podsjetnik na prvi Zadar Open, ali isto tako i podsjetnik na važnost brige o okolišu i budućnosti planete Zemlje. Prvo izdanje profesionalnog teniskog turnira Zadar Open održava se od 21. do 28. ožujka na terenima Falkensteiner Resort Punta Skala u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i TK Borik.

- Ova će nam akcija zasigurno ostati u trajnom sjećanju. Moram priznati da se do sada nisam susreo sa sadnjom maslina, no ovog puta moji kolege tenisači i ja imali smo prilike saznati mnoge vrijedne informacije o ovoj biljci kojoj je oduvijek dom i Hrvatska. Rado ću se vraćati u Falkensteiner Resort Punta Skala i vidjeti kako napreduje maslina koju sam ja osobno posadio - izjavio je Nino Serdarušić, Davis Cup reprezentativac i nada hrvatskog tenisa.

Građanska inicijativa "Zasadi stablo, ne budi panj" započeta je kako bi građani u svojim mjestima diljem Hrvatske zasadili što više stabala te ozelenili svoje životne i radne sredine. Inicijativu je preko Facebook grupe pokrenula Mateja-Anđelina Kramar. U inicijativi je ukupno sudjelovalo više od 600 obrazovnih ustanova, 200 gradova i općina te oko 650 raznovrsnih dionika.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo što se možemo pridružiti hvalevrijednoj akciji Zasadi stablo, ne budi panj i skupa s tenisačima kreirati prekrasan novi maslinik u resortu. Održivost je jedna od naših ključnih korporativnih vrijednosti. I u Falkensteiner Resortu Punta Skala smo osobito ponosni na pažnju koju posvećujemo održivosti i zelenoj ekonomiji. Izuzetno nam je bitan utjecaj na okoliš i činimo sve kako bismo ga očuvali. Od smanjenja otpada preko recikliranja do korištenja desalinizirane morske vode za potrebe naše spa zone i održavanja vrtova. Potičemo i naše goste da budu svjesni i savjesni u vezi potrošnje vode, korištenja ručnika i recikliranja. Za naše najmlađe goste organiziramo i edukacije te radionice na temu očuvanja planeta. Potrebno je samo početi činiti male stvari koje će dovesti do velikih i vidljivih promjena. Naša mala stvar je sadnja ovih maslina - izjavila je Slađana Sudar, Cluster Marketing Manager Falkensteiner Resorta Punta Skala.

Na turniru čiji je nagradni fond $52.080 natječu se 32 tenisača u pojedinačnoj konkurenciji te 16 parova. Među njima su i mladi hrvatski predstavnici koji će dobiti priliku ATP bodove skupljati na domaćem terenu.

Turnir se prenosi putem live streama Hrvatskog teniskog saveza, dok će mečeve od četvrtine finala prenositi i Sportska TV. Zadar Open jedan je od više od deset turnira koji će se ovog proljeća održati u devet hrvatskih gradova te na velika vrata vratiti profesionalni tenis u Hrvatskoj.