Općinski odbor HDZ-a na sinoćnjoj sjednici donio je jednoglasnu odluku da će kandidat HDZ-a za načelnika Općine Preko na predstojećim lokalnim izborima biti Jure Brižić, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a i sadašnji načelnik.

U HDZ-u smatraju kako je Brižić svojim radom u protekle četiri godine, zajedno sa svojim suradnicima, ostvario brojna postignuća i zamjetne rezultate, realizirao gotovo sve stavke programa predstavljenog na prošlim izborima, pokrenuo lavinu kvalitetnih projekata i osigurao njihovo uspješno provođenje.

- Svi projekti koje smo radili do sada, i oni koje ćemo pokrenuti u sljedeće četiri godine, ne rade se sami zbog sebe. To su projekti koji se rade ZA LJUDE i za njihov bolji život na otoku. Cilj nisu građevinski radovi, betoniranje i asfaltiranje. Oni su sredstvo, a cilj su LJUDI, navodi se među ostalim u priopćenju za medije.

Na prošlim lokalnim izborima Brižić je u prvom krugu kao kandidat HDZ-a i HSU-a osvojio 56,24 % glasova birača, dok je njegov protukandidat Srečko Rušev dobio 35,58 % glasova birača.