Potaknuti objavom prvog izvješća stečajne upraviteljice Nogometnog kluba Zadar, iz Akcije mladih uputilu su priopćenje za javnost. U potpisu je njihova županijska vijećnica Marjana Botić koja se putem medija javno obraća gradonačelniku Branku Dukiću:

- U Akciji mladih pripremamo požurnice i upite nadležnim institucijama u vezi više pitanja povezanih za sportske klubove. Budući da je toga dosta ovo je samo dio koji se povezuje s nogometnim klubom Zadar i njegovim sljednikom na proračunskoj kasi:

Sport za koji je Zadar nekad živio, u koji su generacije ulagale puno više nego novce, vladajući HDZ u Zadru je u zadnjih par desetljeća donio na stupce crne kronike.

Povodom prvog izvješća stečajne upraviteljice NK Zadra vidimo kako se spominju zastare za pozajmice koje je NK Zadar dao?! Stečajna upraviteljica ne (želi) govori(ti) kome, pa AM upravo sprema upite za nadležne instance, a onako usput i za Vas gradonačelniče.

Jer gledamo već mjesecima kako vrlo benevolentno dozvoljavate daljnje ponižavanje Zadra iz samo Vama znanih razloga.

Želimo vas podsjetiti kako bi pravi Gradonačelnik privatne i stranačke interese uvijek stavio daleko iza interesa grada kojim upravlja.

A želimo Vas još podsjetiti i na činjenicu kako je "put u pakao" NK Zadra s.d.d., prema optužnici USKOKA, počeo kad je bivši direktor NK Zadra Novica Erlić kao istinite priznavao višemilijunske obveze prema vanjskom suradniku NK Zadra Renu Sinovčiću, iako je znao da klub prema Sinovčiću nema takvih obveza, čime je Sinovčiću isplatio 17,3 milijuna kuna, dok je preostali dio nepostojećeg potraživanja pretvoren u Sinovčićev vlasnički udio u NK Zadar. Sinovčić je time, tvrdi Uskok, stekao 119.192 dionice vrijednosti 23,8 milijuna kuna, odnosno vlasništvo 35,06 posto temeljnog kapitala NK Zadar, čime si je na štetu kluba priskrbio 41,1 milijuna kuna.

Dakle, ako se podsjetimo toga, uočiti ćemo kako se u predmetnim višemilijunskim štetama vodi sudski proces i podignute su kaznene prijave - pa stoga želimo pojasniti da zastara i zaborava opraštanja nikako ne može biti za potraživanja za koje se vode sudski procesi!

Jedine zastare na koje se u vašoj stranci nažalost mogu računati, mogu nastati zbog nerada pravosuđa. Ali ako nećete Vi kao sadašnji gradonačelnik Grada Zadra, svakako ćemo mi iz Akcije mladih kao zainteresirana strana, potruditi se zaštiti interese Grada, ukazujući na potrebu požurivanja i raščišćavanja ovog sudskog procesa na nadležnim instancama.

Nadalje prisjetili smo se zapravo ne tako davnog Vašeg intervjua iz kolovoza 2020. godine kad ste tvrdili kako udrugu HNK Zadar osnivate radi škole nogometa, te kako će je Grad Zadar financirati sa znatno manjim sredstvima nego NK Zadar koji ste poslali u stečaj.

Međutim, već u prosincu 2020. pripremili ste za Gradsko vijeće, a vladajući HDZ ju je odobrio na sjednici u siječnju, pozajmicu za isti taj HNK Zadar u iznosu 2,6 milijuna kuna!

Što je već na početku postojanja te udruge 600.000,00 kuna više nego što je Grad uobičajeno izdvajao za NK Zadar, dok je par godina za klub odgovarala osoba stvarno zainteresirana za njegov rad, budući da je tada Grad Zadar za NK Zadar iz gradskog proračuna godišnje izdvajao oko 2 milijuna kuna.

Sad za to Vaše „bitno sniženo financiranje", i to podsjetit ćemo Vas u vrijeme korona krize, zatvaranja radnih mjesta i ugroženog poslovanja stotina privatnika i njihovih obitelji u Zadru, Grad Zadar iz proračuna daje više?! A vaši intimusi od tog iznosa ni mjesec dana kasnije dovoze luksuzni Mercedes na raspolaganje treneru?! Vaša reakcija je i onda i sad bila tužna.

Ako Vam to nije dovoljno Gradonačelniče podsjećamo Vas da je Vaša stranka pokrenula stečaj NK Zadra da bi ovo i još mnogo toga palo u zaborav.

Ali stvarno ne znam kako ćete objasniti činjenicu da se zbog tog vašeg stranačkog stečaja upravo na prodaju daje 3.000 sjedalica s tribina stadiona NK Zadar u Vašim Stanovima?

Očerupat će sjedalice s tribina NK Zadra na Stanovima i prodati aparat za ulaznice. Takvo poniženje do sad Vaši, a odsad naši Stanarci teško da će moći zaboraviti. Ma šalimo se: to Vama i Vašoj stranci nitko kome je Zadar u srcu nikad neće zaboraviti! Nema tog stečaja...