Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije i Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta počinjenih na području grada Zadra.

Tako ga se sumnjiči da je 4. ožujka u večernjim satima u Ulici Benka Benkovića, s ciljem ostvarenja  protupravne imovinske koristi, ušao u trgovinu trgovačkog društva te uz prijetnju noža od trgovkinje otuđio oko 3.000 kuna.

Isto tako, da je 27. siječnja 2021. godine u večernjim satima u Ulici Kožinski prilaz ušao u trgovinu trgovačkog društva te uz prijetnju noža od trgovkinje otuđio oko 4.200 kuna, kao i da je 22. veljače iz iste trgovine na drzak način otuđio iznos od 4.000 kuna.

Također, sumnjiči ga se da je 13. siječnja u Ulici Put Plovanije iz kuće u vlasništvu 56-godišnjaka, na drzak način otuđio 1.700 kuna, nakon čega se udaljio s mjesta događaja, te da je 19. veljače u Ulici Polačišće iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva otuđio više komada odjevnih predmeta u vrijednosti oko 920 kuna, kojom prilikom ga je trgovkinja zamijetila te pokušala zaustaviti, a on je odgurnuo te se s otuđenim predmetima udaljio iz trgovine.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak je zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela Razbojništvo, dva kaznena djela Drske krađe i jedno kazneno djelo Razbojničke krađe, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.