Zadarska policija izuzela je snimku sigurnosne kamere na Višnjiku temeljem koje bi, kako doznajemo, trebala doći do počinitelja koji su u petak skinuli dres Giuseppea Giergije izvješen pod svodom dvorane na Višnjiku. Direktor ŠC Višnjik Denis Karlović potvrdio nam je da je policija izuzela moguće dokaze, dok u policiji kažu samo da je istraga u tijeku.

Nekoliko dana nakon incidenta javnost se i dalje pita koga je nepravomoćna presuda Giergiji, koja nije izrečena jer bi oštetio klub, nego zbog izbjegavanja plaćanja poreza, navela na ovakav čin. Neslužbeno se doznaje da su među snimljenima pripadnici mlađe životne dobi, prema svemu sudeći neki od navijača kluba. Jesu li oni povezani s nekom formalnom ili neformalnom udrugom tek bi se trebalo otkriti.

Karlović je unutar 24 sata od nestanka dresa uspio naći osobu koja će izraditi dres te ga je postavio na njegovo mjesto.

- Naše sigurnosne kamere pokrivaju taj dio dvorane a uskoro ćemo napraviti i dodatna poboljšanja u tom segmentu. Upozorio bih kako se radi o vrlo opasnom činu, jer je netko morao hodati na 40 metara visine kako bi skinuo dres, upozorava Karlović.

Neslužbeno se može doznati da istraga ide u dobrom smjeru te da će osim počinitelja biti otkriveni i oni koji su im pomogli oko ulaska u dvoranu.