U Zadarsku županiju otišlo je 8 Oskara znanja, priznanja Agencije za odgoj i obrazovanje kojom se već 16 godina nagrađuju najbolji učenici i mentori osnovnih i srednjih škola te glazbenih i plesnih škola u Hrvatskoj, odnosno pobjednici državnih i međunarodnih natjecanja.

Na dodjeli, koja je u petak zbog epidemiološke situacije održana online, istaknuta su imena ukupno 282 učenika osnovnih i srednjih škola te 192 mentora. Oskar znanja dobili su i pobjednici međunarodnih natjecanja, koja su se održala nakon dodjele za školsku godinu 2018./2019., zbog čega ti učenici i mentori nisu bili do sada nagrađeni za svoja postignuća i uspjehe.

Matematički genijalac iz Gimnazije Franje Petrića, Noel Lakić, ponovno je osvojio tri Oskara, zbog uspjeha na Kiberprostorno matematičkom natjecanju, te ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg plasmana na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi. Njegovoj kolegici iz škole, Stelli Čolo, otišla su dva Oskara, kao prošlogodišnjoj predstavnici Osnovne škole Stanovi, a danas učenici zadarskog MIOC-a. Zbog uspjeha na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi Oskar je dobio i Namik Agić iz Osnovne škole Krune Krstića.

Preko natjecanja "Opisujemo sustave" do Oskara znanja došla je Lucija Magaš iz Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar, dok je svojim znanjem iz engleskog jezika Biograd na "Oskarima" predstavio Karlo Fuzul.