Danas bi se trebala sastati Komisija za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Zadra kako bi odlučila o dodjeli tri stana. Komisija, koju je predsjednica i SDP-ova vijećnica Jelena Jelavić sazvala prije nekoliko tjedana, nije održana jer je HDZ-ov vijećnik i zastupnik Rade Šimičević dao prednost saborskoj sjednici.

Prema predloženom dnevnom redu danas bi se trebala donijeti odluka kojom bi najbrojnija zadarska obitelj, iako je četvrta na listi, trebala dobiti najveći gradski stan od 115 metara četvornih. Radi se o stanu u Ulici Franje Tuđmana kojeg je više od 20 godina koristio bivši dogradonačelnik, poglavar i pročelnik Radovan Dunatov. U taj stan koji spada u kategoriju kadrovskog, prvo su trebali useliti juniori KK Zadar, pa je gradonačelnik Branko Dukić odlučio kako će ga ipak ustupiti obitelji koja je četvrta na listi, ali imaju osmero djece.

Za prva tri kandidata još se nije našao odgovarajući stan. Iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom, kandidatima samcima ponudili su dva manja stana od 16 i 22 kvadrata. Stan od 16 kvadrata u Ulici Jerolima Vidulića 10 prihvatila je Zadranka sa 16. mjesta te liste dok bi onaj od 22 m2 u istoj kući u najam trebala dobiti kandidatkinja s 29. mjesta. Ostali su ga samci odbili, a neki se nisu ni javili na telefonske pozive. Zbog premale kvadrature odbila ga je i obitelj s drugog mjesta pa su im iz Odjela za gospodaranje gradskom imovinom najavili kako će se uskoro osloboditi stan od 54 kvadrata na Poluotoku. No, taj stan za obitelj s petoro djece također neće biti dostatan, ali će im biti ponuđen.

A tko će ga dobiti, trebalo bi se znati na idućoj sjednici Komisije - moguće u novom sazivu.

Na listi prioriteta iz siječnja 2020. koja važi četiri godine, 62 kandidata su za najam gradskih stanova. Neki su ga već dobili - Komisija bi trebala izvijestiti javnost o tome.