Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 546 vozila i vozača, a poduzeli su 174 represivne mjere. Alkotestirano je 115 vozača, od kojih je 14 bilo pod utjecajem alkohola.

Iz PU zadarske izdvojili su rekordere po alkoholu i brzini:

U nedjelju, 28. veljače u 23,15 sati u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru, 26-godišnji vozač je upravljao osobnim vozilom BMW-om zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,99 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda. Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja te protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, u 11,50 sati na autocesti A1, dionica Pirovac - Pristeg, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač" snimili 28-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom marke VW brzinom od 203 km/h na mjestu gdje je brzina bila ograničena na 130 km/h. Vozaču je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan Prekršajni nalog uz predviđenu novčanu kaznu od 5.000,00 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B" kategorije u trajanju od 3 mjeseca.