Skupština Zadarske županije donijela je odluku kojom će se koncesija na nautičku marinu, koja će se graditi na području Općine Pakoštane, točnije u uvali Dugovača, dodijeliti zajednici ponuditelja iz iz Karlovca - VV Razvoj projekata i Star Turist.

Oni su bili jedini ponuđači na natječaju za 20-godišnju koncesiju na marinu do 200 vezova. Procijenjena vrijednost prihoda kojeg bi ta marina donijela investitorima bila je 189 milijuna kuna.

- Ponuda ulaganja Karlovčana iznosila je 63 milijuna kuna. Oni su dali dva bankovna jamstva koja su nam bila glavni dokaz ozbiljnosti njihove ponude, kazao nam je pročelnik Krešimir Laštro kao i to da bi radovi počeli već ove jeseni. Buduća marina, koja bi bila nova nautička recepcija u kornatski arhipelag, namjerava se otvoriti na jesen 2022. godine. To su planovi investitora kojima je prva obaveza dobiti građevinsku dozvolu za svoj projekt i koncept marine.

Prošlo je devet godina od kada je Općina Pakoštane dobila lokacijsku dozvolu za planiranu marinu u Dragama, a koju su u više navrata morali produžavati.

- To nije prva koncesija koju je za nautičku marinu odobrila Zadarska županija, ispravlja nas pročelnik Laštro i podsjeća da je to bilo za marinu u Povljani na Pagu. Za buduću marinu u Pašmanu na istoimenom otoku ponavlja se postupak dodjele koncesije. Tamo je procijenjeno ulaganje od 30 milijuna kuna.

U uvali Dugovača prije više od godinu dana počeli su radovi na uređenju obalnog pojasa u luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja Drage Dugovača. Investitor je Županijska lučka uprava. Izvođenje radova za 19.6 milijuna kuna bez PDV-a povjereno je zagrebačkoj tvrtki PGP dok je nadzorni inženjer Igor Pukec koji je godinama radio u Lučkoj upravi Zadar na izgradnji lučke infrastrukture u Gaženici