Jučer je iz Dvorane Krešimira Ćosića nestao "umirovljeni" dres Giuseppea Giergije, koji je visio pod svodom Višnjika, javlja Sport023.

Da se nešto neobično događa moglo se naslutiti po sinoćnjoj Facebook objavi Muzeja zadarske košarke.

- Krešo i Pino. Po cijeloj bivšoj Jugoslaviji štovani, cijenjeni... Italija, Španjolska, Grčka, bivši SSSR, kad i ako o Zadru pričaju, njihova imena spominju. Svugdje, jedino u ovom gradu su tjerani, prokazivani bez presude, svakakvim imenima i lošim atributima imenovani. S današnjim danom, dno dna smo dotakli - stoji u opisu slike dvojice najslavnijih zadarskih košarkaša.

Kako smo kasnije doznali, povod objavi bilo je upravo nestanak Pinovog dresa, koji je zajedno s Krešinim visio pod svodom Višnjika od svečanog umirovljenja 2009. godine.

S događajem je upoznat i Željko Žilavec, direktor Košarkaškog kluba Zadar.

- KK Zadar oštro osuđuje ovaj čin.  Opće je poznato koliko je Giuseppe Giergia dao zadarskoj košarci i kao legenda KK Zadra on sigurno zaslužuje takvu počast. O svemu drugome što nema veze s košarkom nećemo suditi, niti je na nama da o tome govorimo, ali njegovom dresu je mjesto tamo gdje je i bio. To je sve što za sada mogu reći, jer više pojedinosti ne znam, a i KK Zadar nije vlasnik same dvorane - rekao nam je Žilavec.

Za komentar ove situacije, koja je sve iznenadila, upitali smo i Denisa Karlovića, direktora Športskog centra Višnjik.

- Kada su dežurni u dvorani primijetili da nedostaje dres, to su prijavili zaštitarskoj službi te policiji. Odmah smo dali izraditi novi dres te isti i postavili pod svod dvorane - rekao je Karlović.

Replika legendarne zadarske desetke je, dakle, ponovno na svom mjestu, a što se zapravo dogodilo za sada ostaje nepoznanica.