Tajnik mladeži zadarskog HDZ-a Karlo Vidučić (na Facebook profilu Karlo Zadarski) pogrdnim je rječnikom "Cigani!" popratio provokaciju portala Index.hr s pop-up prozorom koji posjetitelja pita da se identificira kao čovjek ili član HDZ-a.

Riječ je o znaku podrške riječkom kafiću Three Monkeys, čiji je vlasnik pripadnicima HDZ-a jasno dao do znanja da u njemu nikako nisu poželjni.

Status zadarskog tajnika je izbrisan, a bilo je to zapravo prenošenje drugog statusa Mladeži HDZ-a Zadarske županije, koji u izvornom obliku glasi:

- Dehumaniziranje političkih protivnika i kombiniranje s neduhovitim pošalicama nisu nova taktika. Ovo je nastavak trovanja hrvatskog društva i svatko tko Hrvatskoj želi dobro morao bi mu se čvrsto suprotstaviti, neovisno o političkoj pripadnosti.

Povodom toga na Twitteru se oglasio gradski vijećnik SDP-a Jure Zubčić koji je od premijera Andreja Plenkovića zatražio "brzu reakciju na diskriminatornu i uvredljivu objavu vašeg člana".

Objavu su također osudili iz Foruma mladih SDP-a Zadar:

- Forum mladih SDP-a Zadar najoštrije osuđuje diskriminatorni ispad tajnika mladeži HDZ-a Zadarske županije Karla Vidučića u kojem na perfidan način vrijeđa pripadnike drugih narodnosti. Uz vrijeđanje cijele etničke skupine, Vidučić je, kako bi obranio stranku koju pripada, primjerenim našao vrijeđati i novinare objavama na vlastitom Facebook profilu.

Ovo je samo još jedan od niza dokaza da su HDZ Grada Zadra i Zadarske županije potkapacitirani te da mladež u njihovim strukturama nije sposobna argumentirano iznositi svoja mišljenja i stavove, već je njihov doseg vrijeđanje, ne samo neistomišljenika, već i manjinskih etničkih skupina.

Vratimo se - premijer Plenković je rekao da je sljedeća stepenica fašizacija i to zbog benigne objave vlasnika kafića da HDZ-ovci nisu dobrodošli. HDZ-ovac kojim biraš biti, ne kojim postaješ rođenjem. Fašizacija je odavno tu, ali upravo iz redova HDZ-a - i upravo Karlo Vidučić to dokazuje, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Helena Mikulandra, predsjednica Foruma mladih SDP Zadar.

Hoće li premijer reagirati, ostaje za vidjeti...