Premijer Andrej Plenković danas boravi u radnom posjetu Zadarskoj županiji. Na početku posjeta u ranim poslijepodnevnim satima obišao je radove na projektu navodnjavanja u Baštici te potom gradilište ribarske luke Gaženica. Ovom prilikom svečano je uručena odluka o dodjeli sredstava iz mjere "Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa" Ribarskoj luci Vela Lamjana u Kalima, odluke iz mjere "Povećanje potencijala akvakulturnih lokaliteta" te odluke o financiranju iz Programa razvoja područja otoka.

- Čestitam županu, gradonačelniku i ostalima koji su primili ugovore vrijedne 43 milijuna od ministara. To je važno za razboj županije, otoka i ribarske infrastrukture, što pokazuje našu privrženost razvoju priobalja i ravnomjernom regionalnom razvoju.

Nakon ribarske luke premijer je obišao Ligu protiv raka, dok će u večernjim satima u svojstvu predsjednika stranke nazočiti sjednici predsjedništva županijskog HDZ-a. Premijer je ranije potvrdio da će nositelji listi za gradonačelnika i župana biti Branko Dukić i Božidar Longin.

- Oni su jedini kandidati. Imali smo jučer predsjedništvo, sastanak kluba, HDZ Zadarske županije je predložio Longina i Dukića. To su ljudi s kojima cijela vlada dobro surađuje, uvjeren sam da će oni opravdati povjerenje građana Zadra i Zadarske županije. Imaju potporu članova HDZ-a a sigurno i potporu birača, rekao je Plenković.