Trgovački sud u Zadru mogao bi se naći u problemima sa stečajnim upraviteljima, nakon što je jedna stečajna jedna upraviteljica ubijena, a druga od jučer postala nedostupna. U predmetu nad stečajnim dužnikom Novicom, sutkinja Tina Grgas tako jučer poziva stečajnu upraviteljicu Ivu Petanjek da u roku od osam dana podnese pisano izvješće o tijeku stečajnoga postupka i o stanju stečajne mase stečajnog dužnika, a ako ne postupi prema nalogu, sud će ju kazniti novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna i razriješiti od obavljanja dužnosti stečajne upraviteljice zbog nesavjesnog obavljanja.

Nismo sigurni hoće li Petanjek uspjeti dostaviti izvješće, s obzirom da pritvorenicima obično ne ostavljaju mogućnost korištenja računala u zatvoru. Ona i njezin otac Branko Petanjek, također stečajni upravitelj, sudac Trgovačkog suda u Sisku Mihael Kovačić i još 10 osoba jučer su privedeni zbog sumnje da su iz stečajeva više tvrtki, koje su nadzirali i kojima su upravljali, u posljednjih 12 godina izvukli oko 30 milijuna kuna. Petanjek u slučaju Novicom neće dostaviti izvješće, a pitanje je i kako će se u ovakvoj situaciji provoditi najveći stečaj za koji je zadužena, nad Gortanom Zadar, te Hotelom Biograd.

Tragično preminula Radojka Danek dobila je svoju nasljednicu u postupku nad Matkolom, zbog kojega je izgubila život. Međutim, ona je pred zadarskim sudom kao stečajna upraviteljica ili likvidatorica vodila daleko veći broj postupaka od Petanjek - Matkol je preuzela Tea Gatternig, Sanabilis, Vaše auto i Say hotel Monika Trkulja, Habitat i A A Željko Vrkić, Oktant Milan Ljubičić a Vladislav d.o.o. Snježana Drenški. Promet, Zelena boja, Siena, Vladislav, Thalassa i Bruno još čekaju novog stečajnog upravitelja ili likvidatora, a posebice je zanimljvo ime novog stečajnog upravitelja Bilice Prometa. To je - Branko Petanjek.