Hoće li aktualni gradonačelnik Branko Dukić otvoriti radove na Ulici Franje Tuđmana čije se proširenje planira i najavljuje još od vremena gradonačelnika Živka Kolege, to je pitanje javne nabave.

Mi ne možemo znati hoće li se netko žaliti nakon objave odluke o izvođaču radova i nadzoru koji ga treba uvesti u posao, kazao je Ante Ćurković, pročelnik Odjela za EU fondove preko kojeg će se taj najveći cestovni zahvat Grada Zadra financirati novcima iz ITU mehanizma. U tijeku je pregled i ocjena ponuda koje su otvorene 21. prosinca, kada se doznalo da šest građevinskih firmi želi taj posao procjenjene vrijednosti od 16 milijuna kuna. Rok od 60 dana za odabir iz samog natječaja  više je instruktivan, a ne obavezujući.

Isti postupak je počeo za nadzor, za koji je na natječaj Grada Zadra pristiglo pet ponuda a sve su po svom iznosu niže od procijenjene vrijednosti.
Grad Zadar je prije mjesec dana dobio pravomoćne građevinske dozvole za obje faze proširenja te ceste u dužini od 890 metara, doznajamo od pročelnika Ćurkovića. Rok za izvođenje radova je 11 mjeseci. S obzirom na značaj te gradske transverzale na kojoj je uvijek prometna gužva, ona će se raditi po fazama ali se, ističe Ćurković, neće zatvarati za promet.

Plan gradnje donijet će se tek kada se okonča javna nabava koja je počela prije dva i po mjeseca i izabrani izvođač uvede u posao.