Do kad će kukasti križevi i ostali neprimjereni natpisi biti ispod Crvenog križa, pitali smo se u travnju ove godine, a odgovor je dao novi ravnatelj te najstarije humanitarne organizacije.

Inicijativom uprave Crvenog križa fasada je konačno pokrivena, ali ovaj put nečim ljepšim i puno primjerenim za ovu instituciju. Kako doznajemo od ravnatelja Šime Lisice, angažirana je mlada zadarska umjetnica Alba Miočev koja je grafite koji su "boli oči" na fasadi prolaza u zgradi Ljepotici, zamijenila muralom u tri dijela sa svojim potpisom.

- Prvi dio murala prikazuje zemaljsku kuglu, a drugi i glavni dio murala motiv žene, volontera Crvenog križa koja je bila zadužena za psihološku pomoć i u rukama drži djevojčicu iz Sirije. Fotografija je to iz migrantske krize 2015. godine. Treći dio murala prikazuje ruku kao znak pomoći, otkrila nam je Alba.

Ovom pozitivnom promjenom biti će zadovoljni i tamošnji građani koji su nas upozoravali na "pečat" onih koji su devastirali tu, ali i brojne druge fasade u Zadru.