Stanovnici uz Trpimirovu obalu godinama, pa i desetljećima, trpe posljedice prelijevanja mora preko obale. Jedan od tamošnjih žitelja odlučio je preko našeg portala uputiti apel nadležnima da se problem sanira, uz minimalna ulaganja i napore. Evo njegovog pisma:

- Mi stanovnici Borika i Dikla imamo veliki problem . Naime, cesta kod Mioca i Marexa je svaki dan natopljena morem. Sad u zimi su za to krive južine, tramuntane, katamarani koji dolaze sa zmorca, a liti meštral, gliseri, plime, katamarani, nevere... Auta su nam puna ruzine kao da ih u moru držimo priko noći. Osobno sam morao minjati pragove i dno od auta jer od ruzine nisam proša na tehničkom pregledu.

I niko to ne vidi. Kada su slipci u vlasti. E sad, ja znan da gradska vlast živi na Boriku da bi rišila problem... Ovako, nas ko šiša, je li tako? A problem je rješiv i bez podizanja ceste, s "morobranom" od stina. Jedan do dva reda stina veličine kao što su one na Đigi. Da mareta kad dođe zalipi se na stine i s malom silom dođe do ceste i ne pljusne jako da prebaci na cestu.

Svaki dan nam auta prolaze kroz more. To počne ujutro već u 6 kad prođe neki katamaran ili neki drugi brod i tako po cili dan, svaki dan. Evo prilažem i crtež rješenja problema. Nisam akademski slikar, ali pametnom dosta! Dosta je staviti stijene 6-7 metara od ceste. Negdje u dva reda, negdje u jedan. I ribe će dobiti svoje nove kuće, rakovi, školjke i ostali organizmi isto. A mi suhu cestu bez soli!