Općinski sud u Zadru izrekao je uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci Šibenčaninu koji je doveo u zabludu studenticu iz Zadra, tražeći od nje da za njega kupuje Paysafe card u raznim iznosim i na različite načine uplaćuje novac.

Koristeći lažni Instagram profil sa slikom nepoznate muške osobe stupio je u kontakt s djevojkom i putem mobitela stekao njezino povjerenje. Lažno joj je predočio da će joj, ukoliko mu ona uplati određene iznose koji se koriste kao vrijednost za klađenje i za igre na sreću, iznose vratiti, iako mu to nije bila namjera. Prvo je zatražio da za njega kupi Paysafe card u vrijednosti od 400 kuna, što će joj vratiti nekoliko dana kasnije kada dođe iz Splita u Zadar preko vikenda. Ona je povjerovala u priču te je na benzinskoj postaji kupila dva Paysafe carda u vrijednosti od po 200 kuna, slikala ih i poslala putem aplikacije Whatsapp na njegov broj mobitela, koje je on iskoristio ali potom nije došao u Zadar navodeći da se loše osjeća i da je moguće da je obolio od koronavirusa.

Nakon toga ponovno je zatražio uplatu iznosa od 500 kuna, a novac će za njega u Zadar donijeti prijatelj i ostaviti ga na kolodvoru u caffe baru. Nasjela je i na ovu priču, pa ju je prevario da je ostvario dobitak na online klađenju te da mu pošalje svoj mail. S lažne adrese imena pokermax prikazao se kao treća osoba, a ona je opet trebala uplaćivati određene iznose kako bi vratila sav svoj novac. Dvaput jedno uplaćivala je između 200 i 700 kuna, sve dok se iznos nije popeo na 10.200 kuna, kada je napokon shvatila da možda nije riječ o muškarcu njenih snova.

Oštećenoj djevojci mora naknaditi štetu u roku od dva mjeseca od dana pravomoćnosti presude.