Ne stišavaju se reakcije na "aferu bijeli Mercedes", odnosno kupovinu automobila vrijednog 300 tisuća kuna za voditelja Škole nogometa Hrvatskog nogometnog kluba Zadar (HNK Zadar) nakon što im je Grad Zadar dao pozajmicu od 2.5 milijuna kuna.

Damir Knežević, predsjednik te udruge koja je osnovana kao zamjena za NK Zadar, u očitovanju javnosti naveo je kako su se zbog negativnih komentara naknadno dogovorili da se trošak nabave vozila pokrije u cijelosti sponzorski, čime niti jedna kuna iz gradskog proračuna neće biti utrošena za tu namjenu. Prema njegovim riječima, pvotno je trošak za Klub trebao iznositi 40 tisuća kuna.

Takav istup Kneževića i dalje je ostavio otvorena pitanja, koja je u svom pismu za javnost sažeo, kako za sebe kaže - dobro upućeni građanin (ime i prezime poznato redakciji).

- "Na pressicama na pozadini gdje se nalazi zid sa sponzorima, mogu se vidjeti Grad Zadar, Falkensteiner, Mikeli trade i OTP banka, pa može li Knežević objasniti koji je to sponzor spreman dati 300 tisuća, a da prethodno nigdje nije objavljeno i predstavljeno u medijima kako je potpisan sponzorski ugovor s obzirom na taj iznos?

Kad kaže da se neće potrošiti kuna iz gradskog proračuna, onda bi trebao imati bar elementarnog znanja pa znati da su sredstva iz gradskog proračuna uplaćena HNK Zadru te da se plaćanje vrši preko računa udruge HNK Zadar, te se u izvodima sigurno ne vidi od čijeg je novca što plaćeno. Tako da ovo što govori su totalne besmislice. A ako su od sponzora dobili 300 tisuća kuna čemu onda pozajmica od 2.5 milijuna kuna od Grada Zadra i gdje su im ti troškovi navedeni u troškovnik za ovu godinu?, poručio je čitatelj dodajući kako Knežević ne shvaća poantu prema kojoj je "nemoralno, neprofesionalno i neprimjereno" u sadašnje vrijeme potrošiti više od 300 tisuća kuna na trenera u 4. ligi, posebno pored činjenice da je NK Zadar otjeran u stečaj. Zbog svega navedenog HNK Zadar je nazvao "pravim kazalištem".

Danas je, kao što je i najavljeno, pokrenuta i inicijativa oporbenog gradskog vijećnika Jure Zubčića (SDP) u sklopu koje će svaki dan sve do 14. svibnja, dana pred izbornu šutnju, na svom Facebook profilu objavljivati po jedan primjer kako je Grad Zadar mogao utrošiti 2,5 milijuna kuna. Evo prvog:

- 2,4 milijuna kuna u 2021. Grad Zadar će potrošiti za 115 učeničkih i studentskih stipendija
- 2,5 milijuna kuna je Dukić dao HNK Zadar koji igra županijsku ligu da bi oni kupili Mercedes
- Tim novcem smo mogli imati minimalno još 115 učenika i studenata koje Grad stipendira.