Ugovor o izradi glavnog projekta uzletno-sletne staze mijenja se zbog izmjena građevinskog i elektrotehničkog dijela projekta, informacija je koju smo dobili od Josipa Klišmanića, direktora Zračne luke Zadar.

Lani je Zračna luka s s tvrtkom Trames d.o.o. iz Dubrovnika potpisala Ugovor o izradi projektne dokumentacije za produljenje Uzletno-sletne staze u vrijednosti 4.8 milijuna kuna. Dodatak ugovoru, prema informaciji Klišmanića,  platit će se još 197 tisuća kuna.
Procjena vrijednosti tog posla kojeg Zračnoj luci sufinancira Ministarstvo prometa, bila je 5.5 milijuna kuna.

Naknadno je utvrđeno kako "preklopom obuhvata zahvata sa DKP-om (Digitalnim katastarskim planom) idejni projekt nije na ispravan način obuhvatio sve parcele koje su u sklopu obuhvata. Zato se rade izmjene kao i zbog toga što se na području predviđenog proširenja nalazi nova transformatorska stanica TS ZRAČNA LUKA 10/0.4kV, koja onemogućuje izvođenje projektom predviđenog proširenja, navodi Klišmanić.

Pa je valjda treba izmjestiti, dodajmo mi i pitamo tko je odgovoran za naknadnu pamet i dodatni iznos. Jer, radi se o "iznimno važnom projektu jer će njegovom realizacijom i konačnim produljenjem piste za dodatnih 700 metara, uz pripadajuće rulne staze, Zračna luka Zadar moći primati i najveće zrakoplove iz najudaljenijih prekooceanskih odredišta, objavili su u svibnju 2020. na službenoj stranici zadarskog aerodroma