Proteklog vikenda, 5. do 7. veljače, policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 501 vozilo i vozača, a poduzeli su 170 represivnih mjera. Alkotestirano je 145 vozača, od kojih je 13 bilo pod utjecajem alkohola,

PU zadarska izdvojila je rekordere po alkoholu i brzini.

U subotu, 6. veljače u 02.00 sati u Ulici Hrvoja Ćustića u Zadru, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 34-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Škoda zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,13 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Vozač je prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz čl.199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju, 7. veljače u 15.50 sati na A-1, predio Marune, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač" snimili 47-godišnjeg državljanina Italije, koji je upravljao osobnim vozilom Mercedes nedopuštenom brzinom od 148 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 80 km/h. Vozaču je na izdan prekršajni nalog uz kaznu od 5.000 kuna.