Kao što je najavljeno, u Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije danas stiže oko 700 doza AstraZeneca cjepiva te oko 400 doza Moderna cjepiva koje će biti raspoređeno u Domove zdravlja u Biogradu, Pagu i Benkovcu, javljaju iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Kako cjepiva budu pristizala, tako će se raspoređivati po ostalim ambulantama u našoj županiji gdje će se cijepiti najugroženije skupine stanovnika. Također dolazi i 700 doza Pfizer cjepiva koje je predviđeno za docjepljivanje.

- Zadarska županija je spremna za početak masovnog cijepljenja građana koje će se odvijati u ŠC Višnjik, a ono će započeti čim se osiguraju veće količine cjepiva. Do kraja mjeseca očekuje se oko 10.000 doza cijepiva kada bi u dogovoru s liječnicima opće prakse trebalo početi cijepljenje stanovništva, ističu iz Stožera uz poveznicu za informacije o AstraZeneca cjepivu oko čije se učinkovitosti se odvijaju rasprave.

Na području Zadarske županije do sada je cijepljeno oko 2000 stanovnika, uglavnom štićenika domova za stare i nemoćne te zdravstvenih djelatnika.