Radovi na prvoj fazi uređenja plaže Kolovare, na potezu između stare Poliklinike i bivšeg ugostiteljskog objekta "Zara beach", bit će dovršeni do kraja travnja. Najavio je to v.d. pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Ante Ćurković prilikom današnjeg službenog obilaska gradonačelnika Branka Dukića.

- Plaže u Zadru bile su jedan od prioriteta uređenja jer ih bilo premalo i nisu bile adekvatno uređene. Zbog toga smo krenuli aktivno u uređenje gradskih plaža. Do sada su uređeni Punta Bajlo, Puntamika i Marex, a u tijeku su radovi na uređenju plaže u Diklu i ova I. faza plaže Kolovare, poručio je Dukić.

Radovi na plaži Kolovare podijeljeni su u dva dijela. Za prvi je angažirana tvrtka Minigradnja, koja je taj posao dobila putem javnog natječaja za 2.2 milijuna kuna. Odmah po dovršetku građevinskih radova, za koje je UO za EU fondove osigurao 560.000 kuna iz Ministarstva turizma, teren preuzimaju njihovi kolege iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

- U dužini od 120 metara i širini od 5 metara uredit ćemo šetnicu, te hortikulturno oplemeniti i s novim novim zelenim površinama dohraniti ovaj prostor, rekao je pročelnik Robertino Dujela. Posao vrijedan oko 250 tisuća kuna (bez PDV-a) odradit će izvođač koji će biti izabran na natječaju za četverogodišnji posao održavanja javnih površina.

S obzirom na to da će se uz novouređenu plažu u dogledno vrijeme otvoriti i hotel, novinare je zaimalo hoće li se ponoviti slučaj Borik.

- Ovo područje je javno dobro u vlasništvu RH, istaknuo je pročelnik Tomislav Korona, dok se gradonačelnik Branko Dukić ubacio s obećanjem javnosti: „Neće biti naplaćivanja ulaza!".