Idući tjedan u Zadarsku županiju stiže oko tisuću i sto doza cjepiva Moderne i AstraZenece. Uz Pfaizerovo, tjedno ćemo dobivati oko 2.000 doza tako da mjesečno možemo cijepiti oko osam tisuća ljudi, najavio je šef epidemiloške službe dr. Alan Medić za Radio Zadar.

Jedan od punktova za cijepljenje bit će SRC Višnjik, točnije VIP salon u kojem postoje uvjeti za protočnost pacijenata. Cijepljenje će obavljati liječnici obiteljske medicine u smjenama. Oni će to raditi i u svojim ambulantama gdje se rade liste čekanja.

I dok je dr. Dražen Grgurović još početkom siječnja najavio kako je naručio 800 doza cijepiva za svojih 2 200 pacijenata, tada je imao 220 predbilježbi, u ambulanti dr. Mladena Antišina, za sad je stotinjak pacijenata upisano na listu čekanja. Pravo prednosti imaju kronični pacijenti i  stariji građani.

Daleko veći odaziv vladao je za cijepljenje protiv gripe. U toj istoj ambulanti rezultirao je činjenicom da do sada nije niti jedan pacijent prijavio oboljenje od gripe. Sezona gripe nije ni počela, a hoće li je biti - ne zna se.