Nakon sastanka predstavnika obrtnika i gradske vlasti, na kojem su dogovorene nove mjere pomoći u koronakrizi, gradski vijećnik SDP-a Jure Zubčić ponovno je javno kritizirao rad predsjednika Obrtničke komore Zadarske županije Stipe Kneževića, iznoseći kronologiju njegovih izjava za medije.

Objavu prenosimo u cijelosti:

- Tražili smo da nam porez na potrošnju smanje s tri na jedan posto, kazao je Stipe Knežević dana 12. 1. 2021. za jedne novine.

Zahtjev za smanjenjem poreza na potrošnju ovoga smo puta stavili sa strane jer nam ta olakšica sada ionako ništa ne donosi s obzirom da ne radimo, kazao je Stipe Knežević dana 28. 1. 2021.

Dakle, 12.01. predsjednik ŽOK-a nije znao da su ugostiteljski objekti zatvoreni? Kako je u 16 dana genijalna ideja smanjenja poreza na potrošnju postala beskorisna?

Ali tako to ide kad govoriš ono što ti vladajući kažu da moraš reći. Dolazim u napast citirati Jandrokovića, ali ipak je jedna stvar fascinantna. Koliko pojedinci instalirani od strane HDZ mogu za račun vladajućih u gradu odustati od vlastitog integriteta i dostojanstva.

E da, za kraj. Kaže Knežević da nije na ugostiteljima da rješavaju probleme na ulici. Možda ih ne bi rješavali na ulici kad bi ŽOK, koji on vodi, zastupao interese ugostitelja, a ne tek puke potrebe Kneževićevog trbuhozborstva u režiji HDZ-a, a za vlastitu korist!